Rețetă simplă de macaron
Ingrediente:
50 g zahăr
1 praf de sare
180 g albus de ou
400 g zahăr pudră
220 g
migdale măcinate
Pregătire:
Migdalele sunt măcinate o dată cu zahărul pudră și apoi cernute. Adăugați un
vârf de sare în albușuri și apoi începeți să bateți, când a
început să albească, adăugați zahărul o lingură. Odată ce spuma este atât de
dură încât nu curge pe partea laterală a tigaiei, adăugați zahărul de migdale pe
lingură. Umpleți-le în dozatorul de aluat și apoi apăsați-le în matrițe, cu
grosimea de 3-4 milimetri.
Bateți punctele proaspăt stoarse (adică foaia de copt) pe masă
pentru a permite ieșirea excesului de aer. Apoi lăsați-l să se odihnească timp de 1 oră
pentru a face suprafața strălucitoare și netedă.
Timpul de coacere este foarte greu de determinat, depinde foarte mult de cuptor, așa că merită
să încerci mai întâi câteva bucăți. Nu utilizați amestecul de aer
dacă are o astfel de funcție în cuptor, deoarece va usca aluatul și nu va fi ușor cremos
în interior. Temperatura ideală de coacere este de 150 de grade și merită să coaceți
prăjituri timp de 13-14 minute.
După coacere, nu murdăriți până nu s-a răcit complet.